субота, 05 жовтня 2013 21:05

МВС запропонувало вносити до залізничних квитків серію та номер паспортів пасажирів

МВС запропонувало вносити до залізничних квитків серію та номер паспортів пасажирів
Фото: 3oko.com.ua

МВС рекомендувало Державній адміністрації залізничного транспорту "Укрзалізниця" вносити до проїзний квиток паспортні дані пасажира.

Як йдеться в листі начальника департаменту транспортної міліції МВС В'ячеслава Писаренка гендиректору "Укрзалізниці" Сергію Болоболіну, МВС хоче у своїй роботі скористатися досвідом Росії і Білорусі та вносити дані з проїзних документів всіх пасажирів в спеціалізовану інформаційно-пошукову систему "Розшук - Магістраль".

Для повноцінного функціонування цієї системи необхідно, щоб у проїзному квитку вказувалися не тільки ПІБ пасажира, а й серія та номер документів, які засвідчують його особу.

Ці дані система "Розшук - Магістраль" в автоматичному режимі буде зіставляти з інформацією про розшукуваних осіб. Це дозволить МВС оперативніше реагувати на загрози тероризму та інших правопорушень на залізничному транспорті.

За запевненням силовиків, зазначені дії жодним чином не належать до оперативно- розшукових заходів і не порушують українське законодавство.

Зараз ви читаєте новину «МВС запропонувало вносити до залізничних квитків серію та номер паспортів пасажирів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі