вівторок, 10 вересня 2013 05:15

Пасажирам не продаватимуть квитки на близькі відстані

Заборонити вихід на перон пасажирам поїздів під час 5-хвилинної зупинки, якщо вони не є кінцевою, хоче Міністерство інфраструктури. Також на потяги дальнього сполучення касир може не продавати квитки людині на близькі відстані. Підготували відповідний наказ.

— Навіть в інструкціях провідникові забороняється висаджувати пасажира на таких коротких зупинках задля безпеки. А також через брак часу. Ми бачили й відрізані руки-ноги, провідники попадали під вагони. Адже, за нових правил, провідник має встигнути висадити пасажира, перевірити квитки на посадку. А на таких стоянках здебільшого ще й погане освітлення, — каже 31-річний Олександр Абросімов, керівник профсоюзу "Вільна профспілка" Харківської дільниці залізничної дороги.

Що стосується норми вирішувати, кому продавати чи не продавати квитки, то вона порушує Основний закон. Адже це обмеження прав і свобод. Тільки пасажир має вирішувати, з якої до якої станції йому їхати, і касир не має права відмовити. Так Укрзалізниця розтратить своїх пасажирів і віддасть їх автоперевізнику. Це вже робота не для людей, а собі на вигоду.

Зараз ви читаєте новину «Пасажирам не продаватимуть квитки на близькі відстані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі