вівторок, 16 квітня 2013 21:55

МЗС: Україна виконала 99% "домашніх завдань" для безвізового режиму з ЄС

МЗС: Україна виконала 99% "домашніх завдань" для безвізового режиму з ЄС
У МЗС вважають, що безвізовий режим з ЄС може бути досягнуто чрез 2-3 роки. Фото: news.if.ua

Україна як європейська країна у першу чергу зацікавлена у входженні у єдиий міграційний та єдиний гуманітарний простір з країнами-членами Європейського Союзу і у цьому плані просувається двома напрямами.

Про це розповів заступник міністра закордонних справ Андрій Олефіров в ефірі Українського радіо.

"Перший - подальше спрощення оформлення віз нашим громадянам. А другий - запровадження безвізового режиму з Європейським Союзом", - уточнив він.

За його словами, у першому напрямку - спрощенні оформлення віз - досягнуто значного прогресу.

"Зокрема, нещодавно Верховна Рада ратифікувала угоду між Україною та Європейським Союзом про внесення змін до угоди про спрощення оформлення віз. Надзвичайно важлива угода, оскільки вона розширює категорії громадян України, які матимуть право на безкоштовне спрощення оформлення шенгенських віз", - зазначив Олефіренко.

Чиновник наголосив, що у напрямку досягнення безвізового режиму з ЄС нині Україна виконала 99% всіх "домашніх завдань".

"Йдеться про завершення першої, так званої законодавчої фази, коли приймаються відповідні закони і українське законодавство приводиться до стандартів і практики Європейського Союзу. Після переходу і завершення другої, практичної фази ми можемо говорити про запровадження безвізового режиму. Про часові рамки не буду говорити, я оптимістично дивлюсь на це. Україна надзвичайно уважно ставиться до виконання всіх своїх завдань, тому я думаю, що йдеться не про десятки років, а буквально про два-три роки", - вважає Олефіренко.

Зараз ви читаєте новину «МЗС: Україна виконала 99% "домашніх завдань" для безвізового режиму з ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі