четвер, 06 жовтня 2022 17:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Мертвих мобілізованих росіян вже спалюють. Що робиться в армії РФ

Мертвих мобілізованих росіян вже спалюють. Що робиться в армії РФ
Значна частина росіян призовного віку втекли за кордон, повідомляє Міністерство оборони України. Фото: East News

Російське командування на фоні успішних контрнаступальних дій Збройних сил України для приховування реальних втрат масово застосовує практику спалювання тіл загиблих.

Спалюють зокрема нещодавно прибулих по мобілізації. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Кого у Росії призвали, готують у дуже стислі терміни.

"Або їх взагалі відразу з військкоматів направляли в район проведення бойових дій. Вже відомі факти загибелі і потрапляння в полон цієї категорії російських військовослужбовців", – розповіла заступниця міністра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розвідка викрила чергову брехню Шойгу

Оголошена в Росії мобілізація виявила реальне ставлення населення до воєнних авантюр злочинного керівництва країни-агресора, пише Маляр.

За даними Головного управління розвідки Міноборони, значна частина російських чоловіків призовного віку для ухиляння від мобілізації втекли за кордон або намагаються відкупитися від призову за гроші.

Окремі особи вдавалися до самокаліцтва, симулювали хвороби і були готові отримати довідку про непридатність з психіатричних відділень лікарень.

21 вересня президент країни-агресорки РФ Володимир Путін оголосив мобілізацію. Протести проти мобілізації відбулися у Москві, Санкт-Петербурзі й низці російських міст.

У Республіці Дагестан місцеві жителі вступали у сутички з поліцією.

Остаточно знищивши громадян, які можуть усвідомлювати крах російської державності, Путін сподівається позбутися протестів проти війни, повідомила українська розвідка.

Зараз ви читаєте новину «Мертвих мобілізованих росіян вже спалюють. Що робиться в армії РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі