пʼятниця, 03 вересня 2010 14:51

Мера з Полтавщини заарештували за хабар

Мера з Полтавщини заарештували за хабар

Увечері 31 серпня заарештували Сергія Яковенка, міського голову Карлівки на Полтавщині. Затримання проводили працівники Київського управління по боротьбі з організованою злочинністю спільно зі столичною прокуратурою.

У Карлівці переказують, що Сергія Яковенка викликали з відпустки на роботу. Нібито він зустрічався з невідомим чоловіком у своєму кабінеті, а той пропонував йому хабар - 100 тис. грн. За чутками, мер відмовився і вийшов з відвідувачем у коридор. Там його затримали правоохоронці.

Сергій Яковенко очолює міську організацію Української народної партії. Однопартійці переконані - його підставили.

"Сергій - чесна і порядна людина. Він не такий дурний, щоб брати хабарі напередодні виборів. Навіть затятий хабарник цього не робить, - розповів Gazeta.ua голова районної організації УНП Ілля Василенко. - Це спланована політична акція від його конкурентів. Хочуть завести кримінальну справу, щоб зняти його з виборів. Його конкуренти - відомі та впливові особи".

Яковенко планував зайняти посаду міського голови повторно. На це місце претендують ще 11 кандидатів. Торік за посаду мера боролося десятеро. У міській раді говорять, він - "неугодний" діючій владі. Серед депутатів немає нікого від Української народної партії.

Дружина Олена Яковенко підтвердила, чоловік знаходиться у СІЗО в Полтаві.

"Його постійно викликали з відпустки на роботу. Весь час смикали. Мав вийти на роботу 1 вересня. Затримання - це провокація", - говорить вона.

Вдома і в робочому кабінеті провели обшук. Грошей, інших цінностей, за словами рідних, не знайшли.

"Намагання звести затримання у політичне русло - марні, - пояснив начальник прес-служби Генеральної прокуратури України Юрій Бойченко. - Коли потрібно відповідати по закону, все відразу переводять у політичну площину. Просто не потрібно брати гроші, які тобі не належать".

Зараз ви читаєте новину «Мера з Полтавщини заарештували за хабар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі