неділя, 07 лютого 2021 20:57

Мендель нагадали, як вона мило "лялякала" з каналом Медведчука

Мендель нагадали, як вона мило "лялякала" з каналом Медведчука
Інтерв'ю телеканалу, пов'язаному з Медведчуком, Мендель давала місяць тому.

Прессекретарка президента Володимира Зеленського Юлія Мендель, яка зараз називає телеканали пулу Віктора Медведчука інтструментом держави-агресора, ще місяць тому запрошувала один із цих каналів до себе додому. Про це нагадав журналіст Данило Мокрик у своєму відеоблозі.

"У мене делікатне запитання. Чому така наближена до президента людина, як його прес-секретарка Юлія Мендель, перед самим Новим роком запросила телеканал ZIK до себе додому. Відкривала свої двері і мило з ними лялякала.

Чи може в грудні в Офісі президента ще не знали, що ці телеканали - це інструмент Росії у війні проти України і наскрізь брехлива фігня", - зауважив журналіст.

"Одні журналісти виходить "упереджені", а інші, хоч і рупор Кремля, з ними мило лялякають", - додав Мокрик.

Інтерв'ю з Мендель на телеканалі ZIK було 31 грудня 2020 року.

А 3 лютого, після того як проти пов'язаних з Медведчуком телеканалів "112 Україна", NewsOne та ZIK ввели санкції, вона написала у Facebook: "Ці телеканали давно забули, що таке журналістські стандарти, перевірка фактів чи висвітлення принаймні двох точок зору. Натомість вони перетворилися на інструмент пропаганди, який використовується в інтересах держави-агресора, яка порушила суверенітет та державні кордони України. Вже навіть підтверджено фінансування цих каналів з Росії. Ці медіа стали одним з інструментів війни проти України, тому заблоковані з метою захисту національної безпеки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антиукраїнська пропаганда, а не свобода слова. Треш 112, ZIK і NewsOne показали в одному відео

Також журналіст запитав: чи буде кримінальне провадження щодо нардепа з ОПЗЖ Тараса Козака.

"Що буде з телеканалом "Наш"? І чи позбавлять акредитації до Верховної Ради представників з цих телеканалів - "112", ZIK і NewsOne. Бо коли я був у четвер у приміщенні Верховної Ради, вони всі там були, ходили з мікрофонами", - зауважив Данило Мокрик.

2 лютого президент Володимир Зеленський наклав санкції на народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака терміном на 5 років. Також на 5 років запроваджені санкції проти "112 Україна", NewsOne та ZIK.

Докази антиукраїнської діяльності NewsOne, ZIK і "112" збирали 8 місяців, розповів сектар РНБО Олексій Данілов.

За повідомленням ЗМІ, підставою для запровадження санкцій проти Козака і пов'язаних з ним юридичних осіб стало розслідування, проведене спецслужбами України. Під час якого встановлено, що схеми з постачання вугілля з окупованих територій сприяють фінансуванню тероризму.

Зараз ви читаєте новину «Мендель нагадали, як вона мило "лялякала" з каналом Медведчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі