субота, 06 лютого 2021 15:54

Антиукраїнська пропаганда, а не свобода слова. Треш "112", ZIK і NewsOne показали в одному відео

Антиукраїнська пропаганда, а не свобода слова. Треш "112", ZIK і NewsOne показали в одному відео
Санкції проти телеканалів ввели 2 лютого. Фото: suspilne.media

На телеканалах NewsOne, ZIK, "112 Україна", проти яких цього тижня заровадили санкції, окупанта Росію називають "рятівником" Криму, Революцію гідності - "незаконним переворотом", пишаються тим, що вони "русский мир" і маніпулюють мовним питанням.

Добірку з ефірів цих телеканалів опублікували журналісти BIHUS.info

У стилі кремлівської пропаганди ведучий Руслан Коцаба розповідає про "повсталий Донбас". Ще одна ведуча Лана Шевчук говорить: "Київ методично зриває спроби узгодити нові заходи щодо перемир'я постійними відмовками, тим самим посилюючи ескалацію".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали маніпуляції мураєвського телеканалу про Іловайський котел

Транслюють нардепа Рената Кузьміна з ОПЗЖ про "конфлікт з вини української влади", колишню міністерку юстиції в уряді Азарова, екс"регіоналку" Олену Лукаш про "несдавшийся Донбас". Нардеп з ОПЗЖ Олег Волошин називає окупацію Росією Криму "способом зупинити велику війну".

А ведучі Василь Голованов і Олена Кирик проводять телеміст із кремлівськими пропагандистами з "Россия 24".

"Якщо хтось казатиме вам про якусь свободу на 112, Зіку чи NewsOne - покажіть їм це відео. Ми зібрали маленьку трешдобірку, із гостями та ведучими заблокованих каналів.

Попереджаємо - перед переглядом краще прибрати їжу від екранів.

Як гадаєте, така риторика має щось спільне зі свободою слова?", - запитують журналісти.

2 лютого президент Володимир Зеленський наклав санкції на народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака терміном на 5 років. Також на 5 років запроваджені санкції проти "112 Україна", NewsOne та ZIK.

Зеленський поінформував про це рішення послів країн "Великої сімки".

За повідомленням ЗМІ, підставою для запровадження санкцій проти Козака і пов'язаних з ним юридичних осіб стало розслідування, проведене спецслужбами України. Під час якого встановлено, що схеми з постачання вугілля з окупованих територій сприяють фінансуванню тероризму.

7-й рік триває агресія РФ проти України. У березні 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

Зараз ви читаєте новину «Антиукраїнська пропаганда, а не свобода слова. Треш "112", ZIK і NewsOne показали в одному відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі