вівторок, 16 липня 2024 15:58

Магда: Сподіваюсь, відкликання Безуглої з підкомітету - це не "останнє китайське попередження", а готовність вирішити проблему

Магда: Сподіваюсь, відкликання Безуглої з підкомітету - це не "останнє китайське попередження", а готовність вирішити проблему
Народну депутатку від партії "Слуга народу" Мар'яну Безуглу відкликали з посади голови підкомітету з питань демократичного цивільного контролю. Фото: sluga-narodu.com

Відкликання Мар'яни Безуглої з посади голови підкомітету з питань цивільного демократичного нагляду і контролю парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки має стати початком правової оцінки її діяльності. Про це у Facebook написав Євген Магда, директор Інституту світової політики.

Він заявив, що на рахунку депутатки профільного комітету немає жодних "притомних" законодавчих ініціатив для покращення ситуації у війську, полегшення життя солдата, відповідальності командирів, якими вона публічно переймається.

"Лише особисто мені доводилося кілька разів коментувати закордонним медіа "одкровення Мар'яни", намагаючись зберегти коректність. Цікаво, що категоричність Безуглої обмежується виключно її соцмережами - на Комітеті вона, як розповідали, здебільшого мовчить. Навіть власний підкомітет сама ж називає кишеньковим і недієздатним. Жодної "правди про проблеми військових ЗСУ" вона в стінах парламенту не піднімала", - написав експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуга народу" Тищенко майже рік ходив із "перевірками" від неіснуючої ТСК

На його думку, єдина місія Безуглої - повністю дискредитувати військове командування, на яке вона покладає відповідальність геть за все: за рішення Ставки, за кількісну перевагу росіян, за незадовільну роботу уряду, за фортифікаційні споруди в тилу, які мають будувати місцеві військові адміністрації.

"Нічим не обґрунтована зрада легко досягає мети - майорить z-пабліками, породжує зневіру всередині країни, підриває довіру до війська і всередині війська, зміщує акценти і відволікає нас від головного - від шляхів досягнення Перемоги", - йдеться в дописі.

Магда висловив сподівання, що відкликання Безуглої з підкомітету - це не "останнє китайське попередження", а справді готовність вирішити проблему.

"Вона і досі є заступницею голови Комітету з питань національної безпеки, оборони і розвідки. І це - проблема, яка досі поза увагою СБУ, ДБР і Офісу генпрокурора", - заявив він.

15 липня нардепка повідомила, що її відкликали з посади голови підкомітету з питань демократичного цивільного контролю. Таке рішення ухвалив Комітет Верховної Ради з нацбезпеки, оборони та розвідки. На думку Безуглої, таке голосування стало реакцією "на правду про проблеми в ЗСУ та звернення військових".

Ще у січні Комітет ухвалив рішення відкликати Безуглу з посади заступниці голови комітету, яку вона обіймає досі. Нардепка тоді зазначила, що це була лише рекомендація.

Група депутатів наполягала на голосуванні щодо цього. Однак голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія виступив проти, засідання Верховної Ради передчасно закрили.

Зараз ви читаєте новину «Магда: Сподіваюсь, відкликання Безуглої з підкомітету - це не "останнє китайське попередження", а готовність вирішити проблему». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі