вівторок, 25 квітня 2017 15:32

Ляшко вийшов із 4-годинного допиту

Ляшко вийшов із 4-годинного допиту
Ляшко допитали щодо придбання будинку за $15 млн. Фото: twitter.com

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко дав свідчення слідчому Національного антикорупційного бюро.

Про це він розповів журналістам після допиту 25 квітня.

"Я вимагаю від прокурора САП Холодницького публічно повідомити громадськість і мене, на якій підставі та за яким фактом порушили кримінальну справу. Мене чотири години допитували ніби свідка за фактом незаконного збагачення. Питаю: "Незаконного збагачення кого?" - "Особи". Питаю: "Якої особи?" - "Особа не встановлена". Тоді про що ви мене допитуєте? За яким фактом і в якій справі? Питали про все на світі: із ким живу, де проводжу свій час, хто мої дружина та мама", - розповів Ляшко.

Він вважає справу вигаданою і заявив про політичне переслідування з боку президента Петра Порошенка.

Його адвокат зазначив, що справу відкрили за фактом придбання будинку в селищі Козин Київської області.

"Щойно слідчий НАБУ мені показав витяг, де дійсно написано, що Олег Ляшко міг вчинити кримінальне правопорушення, пов'язане з незаконним збагаченням. Там є ваше прізвище. Підставою для такої політичної акції антикорупційної прокуратури була купівля будинку. Але змінили його адресу. Прокуратура не перевірила це. Вона піддалася емоціям і вирішила все використати проти Ляшка і сказати, що купив його не законно", - сказав адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Гудбай, Америка" - у Ляшка забрали візу

За інформацією ЗМІ, лідер Радикальної партії Олег Ляшко з цивільною дружиною Росітою Сайранен за останній рік придбали нерухомості приблизно на 20 млн грн.

На початку 2016-го цивільна дружина нардепа Росіта Сайранен придбала у Києві земельну ділянку на 600 кв. м для сільського господарства. На ділянці звели двоповерховий будинок на 300 кв. м. У декларації політика це майно не вказане.

Водночас Ляшко цього року купив собі будинок і земельні ділянки в елітному Козині. Площа маєтку - 550 кв. м. Загальна вартість - 15 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Ляшко вийшов із 4-годинного допиту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі