субота, 15 червня 2024 03:33

G7 попередили РФ про наслідки в разі застосування ядерної зброї

G7 попередили РФ про наслідки в разі застосування ядерної зброї
"Велика сімка" застерегла РФ від використання ядерної зброї. Фото: Укрінформ

Лідери "Великої сімки" попередили Росію про наслідки в разі застосування зброї масового знищення, зокрема ядерної.

Учасники саміту в Італії висловили глибоку стурбованість "безвідповідальною ядерною риторикою та діями Росії, а також повідомленнями про дедалі частіше застосування нею хімічних речовин проти українських сил", йдеться в спільній декларації лідерів G7.

"Ми вкотре наголошуємо, що будь-яке застосування Росією хімічної, біологічної, радіологічної або ядерної зброї матиме серйозні наслідки", - підкреслюється в декларації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пісторіус висловився про ядерні погрози Путіна

Вони також стурбовані "непрозорим і прискореним розширенням ядерного арсеналу Китаю", а також розвитком ядерної програми та програм балістичних ракет Північної Кореї та Ірану.

Також підкпеслюється підтримка G7 Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань (ДВЗЯВ), із якого Росія вийшла минулого року.

"Ми закликаємо Росію продовжувати дотримуватися мораторію на ядерні випробування і відновити ратифікацію ДВЗЯВ. Ми також закликаємо Північну Корею не проводити жодних подальших ядерних випробувань, а також підписати і ратифікувати ДВЗЯВ", - йдеться в декларації.

Сполучені Штати Америки попередили Росію про те, що знищать усі її позиції в Україні, якщо РФ застосує ядерну зброю, заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

Він скептично поставився до ядерних погроз Росії. За його словами, Європа повинна навчитися краще "грати в гру на ескалацію", змушуючи російського диктатора Володимира Путіна здогадуватися про свої наміри.

Зараз ви читаєте новину «G7 попередили РФ про наслідки в разі застосування ядерної зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі