пʼятниця, 08 червня 2012 14:33

Львівські діти посміялися із "понурих" Колесніченка та Ківалова
7

Письменниця вивела дітей на захист української мови
Фото: Євген Борісов
Львівські діти хочуть розмовляти мовою, яку всі розуміють
Дітям письменниця зачитала власну казку про мову
Діти вчили іноземців української мови

Сьогодні у Львові на площі Ринок діти сміялися із недолугих дій політиків-депутатів, які намагаються забрати в України її мову.

Акцію організувало "Видавництво Старого Лева" в обличчі письменниці Мар'яни Савки.

"Кожна дитина розуміє, що в Україні занадто багато понурих дорослих, які своїми абсурдними діями роз'єднують країну і руйнують майбутнє дітей. Кілька хвилин колективного здорового дитячого сміху – ось що є противагою агресії", - зазначила письменниця.

Взяти участь в акції зголосилися читачі центральної бібліотеки.

"Мені подобається українська мова і я хочу нею спілкуватися, - сказала 11-річна учасниця акції Марина. – Мені здається, що у одній країні усі повинні розуміти одну мову, а політики хочуть, щоб ми не розуміли один одного і розмовляли різними мовами".

Акція почалася із того, що Мар'яна Савка зачитала свою нову "Казку про мову".

У ній описувалося, що в одній країні люди знали багато мов і спілкувалися ними, але для взаєморозуміння була одна державна мова, яку знали всі. Якось злий чарівник вирішив зробити головними усі мови, після чого люди перестали розуміти один одного. Проте діти не цікавилися політичними чварами і продовжували розуміти один одного. Вони розбудили доброго чарівника і почали гучно сміятися. Від цього чари злого чоловіка зруйнувалися і всі знову почали говорити спільною мовою.

Пізніше старші діти почали вчити іноземців найпоширенішим українським словам прямо на вулиці.

Зараз ви читаєте новину «Львівські діти посміялися із "понурих" Колесніченка та Ківалова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

59

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі