пʼятниця, 08 червня 2012 18:38

"Свободівці" підклали під офіс Партії регіонів яловичого язика
9

Вінницькі свободівці виступили на захист української мови
Фото: Фото: Тетяна Щербатюк
Націоналісти вважають народних депутатів зрадниками
Головним ворогом націоналісти вважають Партію регіонів
Активіст дістав яловичий язик
"Хотіли язика — беріть!"

Біля вінницького міського офісу Партії регіонів відбувся мітинг проти прийняття закону про мови. Його організували представники партії "Свобода". Навпроти, на площі Театральній, стояли ятки партій "Свобода" та "Батьківщина". Активісти роздавали перехожим листівки з текстом звернень та заяв партій щодо закону "Про засади державної мовної політики". В них закликали українців бойкотувати російськомовні програми, не купувати московських товарів, не читати і не розмовляти мовою окупантів.

Присутні тримали плакати "Геть Верховну зраду!", "Партія Регіонів — вороги і русифікатори України!", "Забирайте собі язик — залиште в спокої мову!". Також були прапори "Свободи", "Батьківщини" та об'єднаної опозиції.

Спікери з обуренням говорили про зрадливих депутатів, які проголосували за такий закон.

"Одна мова — одна нація!", "Геть русифікаторів!" - скандували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми не бидло, ми не раби!" - У Вінниці вийшли на захист української мови

Наприкінці мітингу член партії "Свобода" Володимир Нікіфоров дістав з газети та одноразового пакета яловичий язик.

"Хотіли язика — беріть! А нашу мову залиште нам!" - коментував дійство керівник прес-служби вінницької "Свободи" Володимир Барцьось.

Всі присутні зааплодували.

"Бачили, що з вікон дивились на нас, але ніхто з регіоналів не вийшов. Нічого, ми тут його покладемо, хай любуються. Язик купили сьогодні на ринку "Урожай" за 40 гривень. Скинулись трохи, це невеликі гроші. Продавцям не говорили, для яких цілей придбали язик. Можливо, й віддали б безкоштовно, якби дізнались. Але ми хотіли до останнього моменту все зберегти в таємниці. Язик вибирали самий великий, самий апетитний", - розповів Барцьось.

Язик залишили на тротуарній плитці під офісом Партії регіонів.

Зараз ви читаєте новину «"Свободівці" підклали під офіс Партії регіонів яловичого язика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

53

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі