середа, 14 червня 2023 02:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Лукашенко погрожує, що буде запускати ядерну зброю

Лукашенко погрожує, що буде запускати ядерну зброю
Білоруський диктатор Олександр Лукашенко хоче стріляти з ядерної зброї. Фото: Белсат

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що нібито матиме контроль над російською ядерною зброєю.

Він вже почав нею погрожувати. Білоруський диктатор заявив, що неодмінно застосує її у разі агресії проти країни, пишуть пропагандистські телеканали.

"Я думаю навряд комусь захочеться воювати з країною, у якої є така зброя. Але ви зрозумійте, не дай Боже, мені доведеться ухвалювати рішення про застосування цієї зброї у сучасний час. Але ніяких вагань не буде", – нафантазував Лукашенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США засудили розміщення російської ядерної зброї в Білорусі

Самопроголошений президент запевнив, що одразу подзвонить Володимиру Путіну і той обов'язково дозволить вдарити у відповідь.

Він прокоментував, що російська влада розмістить ядерну зброю на території Білорусі "вже найближчими днями". Мінськ має всі засоби для розміщення ракет великої дальності, якщо це коли-небудь знадобиться.

Також він заявив, що Білорусь отримала від Росії ракети та бомби, які "втричі потужніші", ніж ті, що застосовувалися у Хіросімі та Нагасакі.

Тактична ядерна зброя буде розосереджена по Білорусі, не зберігатиметься в одному місці, зазначив Лукашенко.

Путін заявив, що розміщення російської ядерної зброї у Білорусії почнеться відразу після того, як 7-8 липня завершиться підготовка споруд для неї.

Глава російського міноборони Сергій Шойгу заявляв, що нібито ядерна зброя буде лише зберігатися на території Білорусі, проте контролювати її буде Росія.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко погрожує, що буде запускати ядерну зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі