пʼятниця, 31 березня 2023 13:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Лукашенко повторив ядерні погрози Путіна у бік України

Лукашенко повторив ядерні погрози Путіна у бік України
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко повторив ядерні погрози Кремля. Фото: eastnews.ua

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що світова війна з ядерними пожежами нібито вже "маячить на горизонті".

Білоруський диктатор у щорічному зверненні до парламенту та народу 31 березня повторив ядерні погрози Кремля у бік України, повідомляють білоруські ЗМІ.

"Ядерна зброя на території Білорусі – це можливість убезпечити білоруську державу та забезпечити мир білоруському народу", – сказав він.

Усі гарячі конфлікти останніх десятиліть, за словами Лукашенка, почалися з невгамовного бажання Заходу підкорити собі весь світ. Диктатор пригрозив Україні та світу ядерною зброєю, а також заявив, що наміри українців перемогти Росію у війні – це "дурість".

"Сьогодні обидві сторони розуміють, що здобувати перемогу не можна. Тим паче, якщо українці вважають, що вони переможуть. Це дурість. Неможливо перемогти ядерну державу. Якщо російське керівництво зрозуміє, що ситуація загрожує розпадом Росії – буде застосована найстрашніша зброя. Цього не можна допустити", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський пояснив, навіщо Путіну ядерна зброя в Білорусі

Лукашенко додав, що українські військові, які знаходяться на передовій, "не розуміють, за що воюють, і готові домовлятися із росіянами":

"Небезпечно те, що люди, які не розуміють за що воюють, на лінії зіткнення домовляться, здаю вам інсайдерську інформацію, це вже почалося. Командири рот, взводів, комбати починають домовлятися. Доходить до того, що вони повідомляють росіянам, що ось у цьому квадраті завтра буде завдано удару – росіяни йдуть. І навпаки, росіяни повідомляють українцям, що буде завдано удару".

25 березня президент країни-агресорки РФ Володимир Путін заявив про будівництво сховища для тактичної ядерної зброї на території Білорусі.

План Кремля розмістити ядерну зброю в Білорусі – нафталіновий інструмент ядерного шантажу. Сполучені Штати Америки і Європейський Союз в цій ситуації дуже чітко й однозначно реагують. Вони не планують вестися на цей шантаж. Водночас у правлячого режиму Білорусі є час подумати.

Ядерна зброя у Білорусі нестиме загрозу європейській безпеці, сказав голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель. Також заяви Путіна прокоментували в адміністрації президента США.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко повторив ядерні погрози Путіна у бік України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі