субота, 21 червня 2014 00:28

Луценко пояснив, чому російським митникам немає чого робити в пункті пропуску "Довжанський"

Луценко пояснив, чому російським митникам немає чого робити в пункті пропуску "Довжанський"
Юрій Луценко. Фото: www.slovoidilo.ua

Пункт пропуску "Довжанський" давно закритий, тому російські митники не повинні були там перебувати.

Таку думку в ефірі програми "Шустер LIVE" на Першому національному телеканалі висловив радник президента України Юрій Луценко.

Луценко, зокрема, зазначив, що вже багато місяців як Україна повідомила про закриття свого переходу "Довжанський".

"Це значить, що російська сторона не мала права там працювати", - пояснив радник глави української держави.

Він додав, що згідно з міжнародними домовленостями Росія, за аналогією з діями української сторони, повинна була закрити свій пункт пропуску.

"А вона пропускає через нього військову техніку. Я точно знаю, що через пункт "Довжанський" в останні дні заходила військова техніка РФ, яка просто проскакувала в майже зачинені двері", - заявив Луценко.

Тому, на його переконання, мінометний вогонь, який відкрили по нашим прикордонникам російські диверсанти, отримав адекватну відповідь.

Нагадаємо, Міністерство оборони України спростовує обстріл українськими силовиками території РФ з пункту пропуску "Довжанський", що призвело, за твердженнями Росії, нібито до руйнування будівлі, а також до поранення російського митника. 

Представники Міноборони зазначають, що підрозділи ЗС України, задіяні в АТО, не застосовували артилерію та міномети під час проведення заходів з відновлення державного кордону на сході України.

Зараз ви читаєте новину «Луценко пояснив, чому російським митникам немає чого робити в пункті пропуску "Довжанський"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі