пʼятниця, 21 травня 2021 02:42

"Листи щастя" водіям, які одразу оплатили штраф, більше не приходитимуть. Зеленський підписав закон

"Листи щастя" водіям, які одразу оплатили штраф, більше не приходитимуть. Зеленський підписав закон
Повідомлення про штрафи українським водіям більше не приходитимуть. Фото: Обозреватель

Володимир Зеленський підписав закон про скасування обов'язкового відправлення на пошту порушників правил дорожнього руху оригіналу постанови про адміністративну відповідальність, за якою раніше було сплачено штраф.

"Закон, який підписав президент, скасовує необхідність відправки на пошту порушника постанови про адмінвідповідальність, по якій вже було сплачено штраф. Відповідно до закону, оригінал постанови надсилається рекомендованим листом тільки в разі, якщо штраф не був сплачений протягом десяти днів після його винесення", - йдеться в повідомленні пресслужби президента.

Попередні норми Кодексу України про адміністративні правопорушення зобов'язували надсилати оригінал постанови про притягнення до адміністративної відповідальності на пошту порушника, незалежно від погашення ним штрафу, що призводило до плутанини і в деяких випадках - до повторної оплати штрафу.

Закон вступає в силу на наступний день після опублікування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штрафи за в'їзд з ОРДЛО через Росію можуть скасувати – Арестович

В Україні збільшили штрафи за порушення правил дорожнього руху - підвищили суму покарання для п'яних водіїв. Нові правила вступили в силу з 17 березня 2021 року.

Зараз ви читаєте новину «"Листи щастя" водіям, які одразу оплатили штраф, більше не приходитимуть. Зеленський підписав закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі