четвер, 25 січня 2024 09:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Лідер республіканців: допомога Україні - національний інтерес США

Лідер республіканців: допомога Україні - національний інтерес США
США не можуть вдавати, ніби мають щеплення проти наслідків війни в Європі. Фото: pixabay.com

Прямий інтерес Сполучених Штатів Америки полягає в тому, щоб не дати авторитарним режимам перекроювати карту світу з використанням сили.

Лідер республіканців у Сенаті США Мітч Макконнелл у середу публічно виступив у Конгресі за подальшу військову допомогу Україні, передає "Укрінформ". Він наголосив, що цей крок відповідатиме національним інтересам Америки.

"У питанні щодо підтримки України ніколи не йшлося про благодійність. Тут не йдеться про демонстрацію доброчинності чи про абстрактні принципи міжнародних відносин. Ідеться про холодні, жорсткі американські інтереси", - сказав лідер республіканців.

За його словами, США не можуть вдавати, ніби мають щеплення проти наслідків війни в Європі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пентагон зробив важливу заяву щодо фінансування допомоги Україні

"У наших інтересах допомогти зменшити військовий потенціал значного супротивника, не жертвуючи життями американців. У наших інтересах стримати агресивну поведінку, перш ніж вона спровокує ширший конфлікт і безпосередньо загрожуватиме нашим найближчим союзникам і торговельним партнерам", - зауважив Макконнелл.

США не можуть дозволити собі навіть думати, що відсутність реакції на агресію РФ якось посилить позицію Америки та стратегічну конкуренцію з Китаєм.

"Прискорення поразки Росії в Європі є саме тим, що допоможе нам уникнути одночасної агресії з боку наших противників у Європі, а також в Індо-Тихоокеанському регіоні", - наголосив політик.

Республіканці у Конгресі США продовжують блокувати законопроєкт, який включає понад $60 млрд допомоги Україні, та вимагають від демократів й адміністрації президента Джо Байдена спочатку провести міграційну реформу.

Для перемоги у війні з Росією Україні необхідна підтримка економіки з боку Сполучених Штатів. Російський диктатор Володимир Путін спрямував свої зусилля на те, щоб зламати економіку України. Кремль робить все можливе, щоб відірвати Україну від світових ринків зерна, сталі, технологій та енергоносіїв, написала спеціальний представник Держдепу США з відновлення України Пенні Пріцкер.

Зараз ви читаєте новину «Лідер республіканців: допомога Україні - національний інтерес США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі