четвер, 23 вересня 2021 05:28

Кулеба розповів про "дуже амбітні проєкти" з Туреччиною

Кулеба розповів про "дуже амбітні проєкти" з Туреччиною
Завод з виробництва турецьких дронів Bayraktar з'явиться в Україні. Фото: mil.in.ua

В Україні з'явиться завод з виробництва турецьких безпілотників Bayraktar.

"Завод Bayraktar на території України буде", - сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, коментуючи зустріч президентів України Володимира Зеленського і Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана на полях Генеральної асамблеї ООН, повідомляє УНІАН.

Сторони обговорили безпеку і співробітництво обох держав у сфері оборони.

"Між нашими країнами є декілька дуже амбітних проєктів. Це і виробництво безпілотників, і виробництво кораблів для Військово-морських сил України", - сказав Кулеба.

У відносинах України з Туреччиною "все буде добре", додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азербайджан і Туреччина спільно змогли: волонтер розповів, як перемогти Росію

Україна разом із турецькою компанією Bayraktar готується почати виробляти безпілотники. Держава шукає відповідний майданчик для такого підприємства. На підприємстві Bayraktar в Україні працюватимуть українські інженери та конструктори. Воно отримає право продажу БПЛА як на українському, так і на інших ринках. Також розглядають можливість спільного виробництва з Туреччиною пересувних протитанкових ракетних комплексів.

Дрон Bayraktar TB2 відомий великою тривалістю польоту. Він може перебувати в повітрі протягом цілої доби та 34 хвилин. Безпілотник створений для спостереження за територією з повітря. Він може швидко виявляти мету.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба розповів про "дуже амбітні проєкти" з Туреччиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі