вівторок, 14 грудня 2021 13:54

Кулеба прокоментував залучення США до "нормандського формату"

Кулеба прокоментував залучення США до "нормандського формату"
"Нормандський формат" зараз не переформатовуватимуть - Кулеба. Фото: пресслужба Офісу президента

У разі залучення Сполучених Штатів Америки до перемовин "нормандської четвірки" (Україна, Франція, ФРН і Росія) формат цього майданчика не зміниться.

Білий дім формує двосторонній трек діалогу США - Росія, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, пише ТСН.

За словами Кулеби, нині не йдеться про переформатування "нормандського формату". Але США завжди були певною мірою залучені до процесу мирного врегулювання війни на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україну їдуть два президенти

"Зараз не йдеться про переформатування "нормандського формату". Він залишається. Але ми бачимо, як завдяки ініціативності адміністрації Байдена (президент США Джо Байден. - Gazeta.ua) формують двосторонній трек діалогу Росії і США, мета якого - припинення російської агресії проти України", - пояснив Кулеба.

Голова МЗС запевнив, що адміністрація США нічого без відома України з президентом Росії Володимиром Путіним ухвалювати не буде.

"Коли буде наступний раунд розмови Байдена-Путіна, то буде й наступний раунд розмови Байдена-Зеленського", - додав Кулеба.

Переговірний процес у Тристоронній контактній групі і в "нормандському форматі" в глухому куті через відмову Росії визнати себе стороною конфлікту на Сході України, ідеться в заяві ЄС щодо агресії Росії проти України й окупації Криму.

Нещодавно президент Володимир Зеленський в інтерв'ю пояснив, що США готові будуть долучитися до "нормандського формату" в перемовинах з Росією, якщо впливатимуть на ухвалення рішень, а не просто "модеруватимуть процес".

Зараз ви читаєте новину «Кулеба прокоментував залучення США до "нормандського формату"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі