четвер, 17 вересня 2020 18:41

Кулеба прокоментував ситуацію з хасидами на кордоні

Кулеба прокоментував ситуацію з хасидами на кордоні
Міністр заявив, що всі мають дотримуватися законів України. Фото: ДСНС

Законодавство України мають поважати всі, незалежно від громадянства чи віросповідання.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив про це в Києві під час конференції з міністром закордонних справ Республіки Болгарія Єкатериною Захарієвою, передає УНІАН.

"Справді, виникла кризова ситуація, але не на всьому українсько-білоруському кордоні, я хочу наголосити, а лише у пункті пропуску "Нові Яриловичі". Коли ми подивилися на всю карту наших пунктів пропуску з Білоруссю, то в жодному іншому пункті такої кризової ситуації не було, більше того, деякі іноземні громадяни прибували на кордон, бачили, що не можуть в'їхати в Україну, розверталися і їхали назад. Усе було спокійно і цивілізовано", - наголосив Кулеба.

Це питання вчора обговорили з білоруською стороною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ізраїлі закликали хасидів повернутися додому

"Ми довели чітко ту позицію, яку я щойно озвучив. Наостанок, з Ізраїлем ми теж на зв'язку, і я по всіх дипломатичних каналах дав доручення працювати для того, щоб мінімізувати будь-які непорозуміння з цього питання", - сказав він.

Через погіршення ситуації з коронавірусом в Україні діє заборона на в'їзд іноземців до 28 вересня. Незважаючи на це, 14 вересня на українсько-білоруський кордон почали прибувати хасиди, які прагнуть потрапити в Умань на свято Рош-Гашана. Білорусь є однією з небагатьох країн Європи, яка, незважаючи на пандемію, не закрила своїх кордонів. Щоб стримати потік паломників, прикордонники закрили пункт пропуску "Нові Яриловичі" на кордоні з Білоруссю.

У результаті сотні паломників-хасидів вже понад тиждень живуть на кордоні. Лідери хасидів заговорили про "гуманітарну катастрофу" на кордоні, бо паломники, серед яких є діти, ночують просто неба і мають проблеми з їжею і водою.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба прокоментував ситуацію з хасидами на кордоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі