понеділок, 07 липня 2014 14:02

"Крим так само, як і Донбас, є українським" - син Януковича

"Крим так само, як і Донбас, є українським" - син Януковича
Фото: glavcom.ua

Старший син екс-президента Олександр Янукович, який втік з України до Росії, заявив, що Крим є українським. Про це він сказав в інтерв'ю LB.ua.

"Україна повинна бути єдиною, і в мене іншої думки немає", - сказав Янукович-молодший.

На уточнююче запитання, чи є Крим українським, він заявив: "Він так само, як і Донбас, є українським".

Крім того, Олександр Янукович заявив, що знаходиться на території Росії легально, незважаючи на те, що 90 днів його перебування в РФ давно закінчилися.

"Якщо ви вивчите російське законодавство, то виявите, що є кілька способів легального перебування на території Російської Федерації більше дев'яноста днів", - сказав він, при цьому відмовившись назвати спосіб, обраний ним.

"Я не хочу про це говорити. Є й право на роботу, і право на проживання, і так далі", - сказав старший син Януковича.

За його словами, він не подавав документи на отримання політичного притулку в РФ і не знає, чи є воно у нього.

"Я не знаю, як на це питання відповісти: чи маю я політичний притулок? Я поки тут просто живу зі своєю сім'єю", - сказав Олександр.

Він також повідомив, що офіційно не працює в Росії.

Нагадаємо, старшого сина екс-президента Олександра Януковича оголошено у розшук. У березні прокурор Запорізької області Олександр Шацький заявив, що до операцій з розгону київського Майдану, а також запорізького - 26 січня, коли постраждало понад тридцять осіб, може бути причетний Олександр Янукович.

ГПУ розслідує кримінальне провадження за фактом зловживань посадовими особами групи компаній "МАКО", що належить Олександру Януковичу.

Син Януковича, стоматолог за фахом, за часів президентства свого батька став слідом за Рінатом Ахметовим найбагатшим донеччанином.

У листопаді 2013 року Forbes оцінив його статки в 510 мільйонів доларів. У квітні капітал старшого сина Януковича був майже втричі менший - 187 мільйонів.

Зараз ви читаєте новину «"Крим так само, як і Донбас, є українським" - син Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі