вівторок, 14 жовтня 2014 04:43

Криза в Україні може привести до нової холодної війни - президент Фінляндії

Криза в Україні може привести до нової холодної війни - президент Фінляндії
Фото: ipnews.in.ua

Президент Фінляндії Саулі Нііністе висловив стурбованість довгостроковим негативним впливом українського конфлікту на відносини між Росією і західними країнами, передає УНН з посиланням на іноземні ЗМІ.

Зокрема, фінський галва держави висловив побоювання, що криза в Україні може привести до політичної ситуації, схожої на холодну війну, якщо Росія і Захід не зможуть вести конструктивний діалог. У той же час він відзначив, що Фінляндія підтримує санкції ЄС проти Росії і засуджує анексію Криму.

"Я думаю, що Україну і українців спіткала жахлива катастрофа. Але тут також присутнє глобальне додаткове запитання, чи повертаємося ми до холодної війни. Це не принесе користі нікому", - сказав Нііністе.

За його словами, "важливо пам'ятати, хто почав конфлікт". Він закликав Росію поважати режим припинення вогню і конструктивно ставитися до обговорення майбутнього Східної України.

Зараз ви читаєте новину «Криза в Україні може привести до нової холодної війни - президент Фінляндії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі