понеділок, 14 жовтня 2024 17:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Бразилія зобов'язана заарештувати Путіна, якщо він туди приїде - генеральний прокурор України

Бразилія зобов'язана заарештувати Путіна, якщо він туди приїде - генеральний прокурор України
Міжнародній спільноті важливо об'єднатися і притягнути Путіна до відповідальності, сказав генеральний прокурора України Андрій Костін. Фото: Офіс Генерального прокурора

Бразилія має заарештувати російського диктатора Володимира Путіна, якщо той приїде у цю країну.

Про це сказав генеральний прокурор України Андрій Костін агентству Reuters.

"Міжнародній спільноті важливо об'єднатися і притягнути Путіна до відповідальності", - сказав генпрокурор.

У зв'язку з "інформацією про те, що Путін може відвідати саміт G20 у Бразилії, я хотів би повторити, що бразильська влада як держава-учасниця Римського статуту зобов'язана заарештувати його, якщо він наважиться відвідати", - сказав Костін.

Якщо цього не зробити, існує ризик створення прецеденту, за якого звинувачені у злочинах зможуть мандрувати безкарно, сказав генпрокурор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни викрали понад 20 тис. українських дітей. Їх відправляють у "табори перевиховання"

Reuters із посиланням на бразильських посадовців повідомили, що Бразилія надіслала Путіну стандартне запрошення на зустріч G20 18-19 листопада у Ріо-де-Жанейро.

Представник Міжнародного кримінального суду сказав, що покладається на держави-учасниці та інших партнерів для виконання рішень, включаючи ордери на арешт. Держави-члени зобов'язані співпрацювати відповідно до установчого договору суду, сказав представник суду Фаді Ель Абдалла.

Торік у березні Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт Путіна і Марії Львової-Бєлової. Обох підозрюють у скоєнні воєнного злочину незаконної депортації і переміщення дітей з окупованих територій України до РФ.

Зараз ви читаєте новину «Бразилія зобов'язана заарештувати Путіна, якщо він туди приїде - генеральний прокурор України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі