неділя, 28 квітня 2019 10:48

Кривонос розповів, як ліквідують Укроборонпром

Кривонос розповів, як ліквідують Укроборонпром
Держконцерн "Укроборонпром" ліквідують. Замість нього створять новий державний орган. Фото: Кореспондент

Заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Кривонос анонсував плани ліквідації держконцерну Укроборонпром і створення замість нього нового державного органу.

"Замість держконцерну Укроборонпром буде створений окремий державний орган з розширеними повноваженнями, якому будуть підпорядковані підприємства-учасники концерну", - розповів Кривонос в інтерв'ю в ефірі "5 каналу".

Він упевнений, що реформа системи управління ОПК дозволить значно знизити корупційні ризики, а фірми - "прокладки" ліквідують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Укроборонпромі розпочався масштабний аудит — Порошенко

"Нещодавно відбулося засідання круглого столу під головуванням Секретаря РНБО України Турчинова за участю народних депутатів і фахівців оборонного сектору, під час якого було обговорено законопроект, що передбачає позбавлення Укроборонпрому невластивих йому функцій державного управління", - сказав Сергій Кривонос.

У Верховній Раді зареєстрували законопрект №10248, який передбачає можливість ліквідації Укроборонпрому. Проект закону поданий групою народних депутатів, серед яких Сергій Пашинський, Іван Винник, Тетяна Чорновіл, Вадим Кривенко, Андрій Левус, Андрій Тетерів і Юрій Береза. Документ, опублікований на сайті парламенту.

Зараз ви читаєте новину «Кривонос розповів, як ліквідують Укроборонпром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі