вівторок, 29 жовтня 2019 10:12

Кримінал за кнопкодавство та штрафи для водіїв: онлайн засідання Ради

Кримінал за кнопкодавство та штрафи для водіїв: онлайн засідання Ради
Кілька "слуг народу" уже встигли покнопкодавити. Фото: Микола Білокопитов

На сьогоднішньому засіданні парламент планує запровадити покарання для народних депутатів за неперсональне голосування.

У залі зареєструвався 371 парламентар.

Роботу розпочнуть із питання надання статусу УБД добровольцям, які брали участь в АТО, але потім їхні добровольчі формування не зарахували до складу ЗСУ, МВС, Нацгвардії, інших військових формувань і правоохоронних органів, утворених відповідно до українського законодавства.

Питання кнопкодавства стоїть четвертим на розгляді. Документ передбачає штрафи кнопкодавам від 3 тисяч до 5 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Передбачається, що досудове розслідування таких кримінальних правопорушень здійснюватимуть слідчі Державного бюро розслідувань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГПУ направить у Раду подання на нардепів

Далі планують установити штрафи за порушення правил дорожнього руху при перевезенні дітей. Вивчатимуть кваліфікаційні вимоги до кандидатів на посаду генпрокурора.

Серед іншого планують сьогодні розглянути пропозицію утворити тимчасову слідчу комісію для розслідування трагедії 2 травня 2014-го в Одесі.

За перший місяць роботи парламенту двоє "слуг народу" встигли проголосувати за іншого депутата. Обрана за 189-м округом Олена Копанчук кнопкодавила під час голосування за зміни будівельних норм. Мажоритарник від 156-го округу Сергій Литвиненко — під час включення до порядку денного проекту про внесення змін до Конституції щодо уповноважених ВР і його направлення до Конституційного суду.

3-й пункт меморандуму, який підписували всі "слуги народу", зобов'язує голосувати лише за себе. 7-й — скласти мандат за порушення документу.

Утім, фракція обіцянки не дотрималася — депутати вибачилися та пообіцяли передати місячну зарплатню на благодійність.

Також на кнопкодавстві спіймали мажоритарника по 51-му округу Олександра Ковальова.

Зараз ви читаєте новину «Кримінал за кнопкодавство та штрафи для водіїв: онлайн засідання Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі