вівторок, 15 березня 2022 11:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Корнієнко розповів, скільки нардепів втекли від війни за кордон

Корнієнко розповів, скільки нардепів втекли від війни за кордон
24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Фото: УНІАН

Станом на 15 березня приблизно 20 народних депутатів покинули Україну від початку війни.

Про це заявив перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко в ефірі українського телемарафону, передає Gazeta.ua.

За кордоном ті нардепи, які й раніше демонстрували непатріотичні настрої, стверджує Корнієнко.

"Є різні цифри, не буду зараз конкретизувати. Близько 20 народних депутатів не в Україні. Це депутати, які й раніше демонстрували свої непатріотичні настрої", – розповів Корнієнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді готують закон про заборону ОПЗЖ

Про кого ідеться - він говорити відмовився. Натомість запевнив, що про кожного з них поінформована Служба безпеки України.

Корнієнко додав, що невдовзі набуде чинності закон про колабораціонізм, який передбачає кримінальну відповідальність. Його вже підписав президент Володимир Зеленський.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Корнієнко розповів, скільки нардепів втекли від війни за кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі