субота, 25 грудня 2010 19:06

Корчинський: Поставити на місце владу можна тільки радикальним протестом

Корчинський: Поставити на місце владу можна тільки радикальним протестом

Лідер організації "Братство" Дмитро Корчинський вважає, що революційні настрої в українському суспільстві назріли об'єктивно.

"Це невдоволення носить об'єктивний характер. По-перше, В Україні завжди незадоволені будь-якою владою. По-друге, імовірно, якесь одужання національного організму все таки є. Тобто українці до всіх оцих страшних втрат 20 століття були доволі революційною публікою, легкою на підйом. Можливо, наростання революційних настроїв - це свідчення того, що нація зуміла трошки регенерувати свої втрати, і ми повертаємось до свого природного стану. А по-третє, погіршується якість життя, і збільшуються репресії. Всі стикаються з міліцейським, суддівським, прокурорським бєспределом. З цим зіткнулися дрібні підприємці, бізнес, який ще не встиг забезпечити собі кришу в Партії регіонів, з цим стикаються автоводії. З цим так чи інакше стикаються всі. А ми вже відвикли, що правоохоронні органи поводять себе настільки нахабно", - сказав він в коментарі Gazeta.ua.

Корчинський вважає, що подальший розвиток подій важко передбачити.

"Як показує практика, ніколи не вдається передбачити революцію. Вона завжди несподівана в усіх країнах. Все ніби тихо нудно, ніхто не чекає — тут бац - і все вибухнуло. Можливо, все-таки і у нас вибухне. Нерадикальні протести уже себе повністю вичерпали. Вони не до чого не призводять. Тобто всі переконалися, що влада над цим сміється. Те що вдалося ніби-то громадянською активністю добитися прийняття пом'якшеної редакції Податкового кодексу - всі розуміють, що це не в результаті протестів, а в результаті якихось розбірок у Януковича з урядом. Але реально поставити на місце владу можна тільки радикальним протестом. Тобто акція протесту завжди має супроводжуватися спаленими міліцейськими машинами і вікнами, вибитими в державних установах. Це європейська традиція така. Я їх далеко не схвалюю, я за спокій і толерантність, хоч як би українська толерантність всіх не дістала. Але в Європі така традиція", - зазначив Корчинський.

Нагадаємо, згідно з опитуванням, майже 45% громадян почувають, що в України назрівають революційні настрої.

Зараз ви читаєте новину «Корчинський: Поставити на місце владу можна тільки радикальним протестом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

169

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі