неділя, 10 квітня 2022 01:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Колишній прем'єр Італії і друг Путіна Берлусконі розчарований його поведінкою

Колишній прем'єр Італії і друг Путіна Берлусконі розчарований його поведінкою
Берлусконі більше не підтримує Путіна. Фото: Українська правда

Колишній прем'єр Італії Сільвіо Берлусконі розчарувався у російському президенті Володимирі Путіні через вторгнення РФ до України.

"Агресія проти України привела Росію до рук Китаю. Шкода. Я глибоко розчарований і засмучений поведінкою Володимира Путіна, який взяв на себе дуже серйозну відповідальність перед усім світом", – наголосив Берлусконі перед прихильниками своєї партії Forza Italia, повідомили Corriere della Sera та пресслужба політсили.

Він назвав агресію щодо України безпрецедентною і сказав, що наша країна "з великою честю бореться за свою свободу".

У своїй промові він також згадав українське місто Буча на Київщині, наголосивши, що там скоєно "справжні військові злочини, і Росія не може заперечувати свою відповідальність".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канцлер Австрії підтримав Україну у війні з Росією попри нейтралітет країни

Італійські ЗМІ зазначили, що від початку війни в Україні Берлусконі жодного разу не згадував Путіна у публічних виступах, хоч і висловлював занепокоєння "ескалацією конфлікту".

Прем'єр Угорщини Віктор Орбан, також прихильник Путіна, заявив, що Бучанська різанина можливо інсценування і запросив підтвердження. Після різкої критики його прессекретар заявив, що Орбан засуджує події в Бучі.

Зараз ви читаєте новину «Колишній прем'єр Італії і друг Путіна Берлусконі розчарований його поведінкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі