пʼятниця, 17 червня 2011 12:48

Колесніченко не відмовиться від червоних прапорів в день Перемоги

Колесніченко не відмовиться від червоних прапорів в день Перемоги

Ветеранам доведеться зняти медалі через визнання неконституційним закону про використання червоного прапора у заходах святкування перемоги у Великій вітчизняній війні, вважає народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесниченко.

"Якщо йти за логікою Конституційного суду, тоді ми маємо заборонити всім ветеранам Великої вітчизняної війни носити свої нагороди, оскільки вони не є державними і не прописані у Конституції. При захороненні ми не маємо видавати їм почесті, не маємо права писати про це, вшановувати їх публічно, героїв Радянського Союзу, кавалерів Ордену слави тощо. Міста-герої Одеса, Севастополь, Керч мають відмовитись від статусу міст-героїв. Це теж неконституційно?", - обурюється депутат.

Водночас Колесніченко заявив, що не збирається відмовитись від ідеї розвішування червоних прапорів під час святкових заходів незважаючи на те, що визнає рішення Конституційного суду.

"Мені важко зрозуміти, чому не можна вивішувати на щоглі копію прапора Перемоги. Чи мій особистий прапор, наприклад, - у нас що, це заборонено Конституцією чи законом? Безумовно, ми мусимо виконувати рішення Конституційного суду, але те, що, при святкуваннях, копія прапору Перемоги буде вивішуватись, я в цьому не сумніваюсь. Я його особисто буду піднімати, це вже принципова позиція", - наголосив депутат.

На думку депутата, Янукович не винен в тому, що підписав закон, що визнаний неконституційним.

"Що це за юридична група президента, яка два тижні аналізувала закон і після того зробила висновок, що йому можна це підписувати? З вини цієї юридичної групи він підписав неконституційний закон" - вважає регіонал.

Як відомо, даний закон передбачав, що прапор перемоги може підніматися на флагштоках поряд з державним прапором України. Ухвалення цього закону стало каталізатором провокацій 9 травня у Львові, де через публічне розгортання червоного прапора з нагоди Дня перемоги виникли масові зіткнення.

Нагадаємо, Конституційний суд України (КСУ) визнав неконституційним використання червоного прапора для увічнення перемоги у Великій вітчизняній війні.

Зараз ви читаєте новину «Колесніченко не відмовиться від червоних прапорів в день Перемоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі