вівторок, 21 вересня 2021 11:19

Кличко хоче зробити Крищенка своїм заступником - ЗМІ

Кличко хоче зробити Крищенка своїм заступником - ЗМІ
Крищенка планують призначити під час сесії Київської міської ради 23 вересня. Фото: пресслужба мера Києва.

Мер Києва Віталій Кличко хоче затвердити своїм заступником Андрія Крищенка – колишнього начальника головного управління Національної поліції у Києві.

Про це повідомляє ZN.UA.

За даними видання, Крищенка планують призначити під час сесії Київської міської ради 23 вересня. Мер і ексначальник завжди працювали добросусідськи та взаємовигідно. Кличко неодноразово говорив різним людям у своєму оточенні: "Таких би, як Крищенко, та клонувати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аваков селфився з Гройсманом і веселим Яценюком

Пропозицію міського голови Києва генерал прийняв одразу.

Однак його призначення не лише посилить команду мера досвідченим кадром, але і дасть сигнал: ексміністр внутрішніх справ Арсен Аваков з Кличком. Адже без благословення колишнього міністра Крищенко міг би й не прийняти пропозицію мера. Надто вже тісно у сприйнятті Банкової сплетені імена Авакова і Крищенка.

Заступник-силовик необхідний Кличку, зокрема, для комунікації з правоохоронцями, які за останній час відкрили низку справ проти команди мера. При цьому обшуки періодично відбуваються не лише в КМДА, але й на комунальних підприємствах Києва, пише видання.

15 липня Верховна Рада підтримала відставку Авакова. 4 серпня Кабінет міністрів звільнив з посади заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка.

5 серпня Крищенко подав у відставку.

Зараз ви читаєте новину «Кличко хоче зробити Крищенка своїм заступником - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі