вівторок, 04 червня 2024 00:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Китаю дуже важливо дізнатись, як закінчиться війна в Україні - Кулеба

Китаю дуже важливо дізнатись, як закінчиться війна в Україні - Кулеба
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба пояснив, чого очікуж Китай від війни в Україні. Фото: Українська правда

Китаю дуже важливо знати, чим закінчиться війна в Україні. Якщо вона закінчиться нашою перемогою, до дії КНР будуть скуті.

Якщо ця війна закінчиться навіть не перемогою Росії, але коли росіяни роками будуть потроху наступати, а ми потроху відбиватися, попри всю допомогу, яку ми отримуємо, тоді, навпаки, це розв'язує руки Китаю, сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в Києві на презентації книги "Війна і нові горизонти", пише ТСН.

Саме тому Китай нікуди не поспішає при прийнятті рішень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський звинуватив Китай у спробі зірвати мирний саміт: йому відповіли

"Щодо Китаю, то стратегія Китаю дуже проста. Китай має свої великі історичні справи. Я боюся, що ми просто в Україні дуже погано розуміємо Китай. Я теж не претендую на стовідсоткове розуміння", – каже Кулеба.

Китай зараз дивиться на реальний потенціал дій Заходу та дуже уважно все рахує.

"Це, власне, на що здатна країна, яка захищається проти набагато більшого сусіда - ядерної держави; і, друге, - на що здатні партнери такої країни. Тому зараз, якщо коротко, Китай перебуває у позиції "ми за мир", "за все добре проти всього поганого". Але у цієї позиції є набагато ширша логіка, яка зрештою визначить долю світу, без перебільшення", - резюмував міністр.

Міністр оборони Китайської народної республіки Дун Цзюнь заявив, що перспективи мирного "возз'єднання" з Тайванем дедалі більше "підриваються".

На форумі "Діалог Шангрі-Ла" у Сінгапурі міністр сказав, що Тайвань є ядром ключових питань для Китаю. Але керівна Демократична прогресивна партія Тайваню "дедалі більше вдається до сепаратизму і прагне стерти китайську ідентичність".

Зараз ви читаєте новину «Китаю дуже важливо дізнатись, як закінчиться війна в Україні - Кулеба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі