вівторок, 27 серпня 2024 12:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Китай закликав світ підтримати новий "мирний план" щодо України

Китай закликав світ підтримати новий "мирний план" щодо України
Китай, Бразилія, Індонезія та Південна Африка закликали більше країн світу підтримати китайсько-бразильський "мирний план". Фото: pixabay.com

Китай, Бразилія, Південна Африка та Індонезія закликають інші країни світу підтримати китайсько-бразильський "план миру" щодо України.

Спеціальний представник уряду КНР з питань Євразії Лі Хуей назвав вищеперераховані країни важливими силами у сприянні світовому миру, пише The Washington Post.

"Вони підтримували зв'язок як із Росією, так і з Україною та залишаються відданими політичному врегулюванню кризи шляхом діалогу та переговорів. Щобільше країн підтримають наш план, то більшою є надія на деескалацію. Перспективи миру стануть світлішими", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай жорстко відповів Вашингтону на тлі антиросійських санкцій

На початку травня Лі Хуей здійснив низку візитів до країн Глобального Півдня.

Після цього Китай розробив новий "мирний план", що складається із таких пунктів:

1. Дотримання "трьох принципів" для зниження напруження: припинення бойових дій, недопущення ескалації конфлікту та його розширення на нові території.

2. Визнання того, що діалог і переговори є єдиним можливим способом розв'язання кризи.

3. Уникнення нападів на цивільних осіб і об'єкти, захист жінок, дітей та інших жертв конфлікту, а також повага до основних прав військовополонених.

4. Запобігання використанню ядерної, біологічної й хімічної зброї, стримування поширення ядерної зброї та уникнення ядерних криз.

5. Протидія збройним нападам на мирні ядерні об'єкти.

6. Спільна підтримка міжнародної співпраці у сферах енергетики, фінансів, торгівлі зерном, транспорту тощо.

7. Забезпечення безпеки ключової інфраструктури, такої як нафтогазопроводи, енергетичні об'єкти та підводні оптичні кабелі, а також стабільності глобальної системи постачання.

Росія не вестиме переговорів з Україною аж до повного її розгрому. Про це заявив заступник голови Ради Безпеки РФ Дмитро Медведєв у Telegram. За його словами, після початку операції ЗСУ в Курській області "все стало на свої місця".

Зараз ви читаєте новину «Китай закликав світ підтримати новий "мирний план" щодо України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі