пʼятниця, 18 лютого 2022 03:45

Кількість провокацій на Донбасі буде зростати - колишній міністр МЗС Клімкін

Кількість провокацій на Донбасі буде зростати - колишній міністр МЗС Клімкін
Клімкін розповів про обстріли на Донбасі. Фото: Українська правда

Імовірність повномасштабного вторгнення зменшилася, а ось ймовірність провокацій – зросла.

"Путін ніколи не діятиме передбачувано. Коли він піде на масштабну операцію, обов'язково це приховає. Він не готуватиметься до цього таким обстрілом, як сьогодні", - заявив міністр закордонних справ (2014-2019) Павло Клімкін у ток-шоу "Право на владу".

Путін свідомо "підняв ставки", щоб привернути увагу до того, що відбувається на окупованій території, де планується наступ ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти збираються евакуювати населення з ОРДЛО - Генштаб

Ще однією провокацією Путіна, за словами Павла Клімкіна, було звернення Держдуми, де його просять визнати незалежність ЛДНР. Цей документ дає йому одразу два козирі.

"Він хотів показати, що він найкращий миротворець – "бачите, є ще гірше сьогодні в Росії, а я начебто на цьому фоні тримаю позицію". І тепер його то Макрон просить, то Шольц - якось по-людськи поводитися. А по-друге, Дума дала Путіну пістолет із гачком, і він на цей гачок може натиснути", — вважає дипломат.

"Це буде Абхазія. Введення російських військ, якась угода та "блакитні каски", які можна використовувати після провокацій. Я вважаю, що найближчими днями у нас ймовірність великих дій з боку Путіна знизилася, але 100% тиск підніматиметься. І осінь теж буде дуже непростою", – спрогнозував він.

17 лютого окупанти наростили обстріл на Донбасі. З початку доби зафіксовано 34 порушення режиму припинення вогню, 28 із яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Зокрема, з тяжкої артилерії обстрілювали населені пункти. Один із снарядів потрапив у дитячий садок у Станиці Луганській. Троє працівників закладу зазнали контузії. У Врубівці снаряди пошкодили школу, приватні будинки та газопровід.

Двоє військових ЗСУ отримали поранення. Їх госпіталізували у стані середньої тяжкості. Також поранено двох громадянських.

Зараз ви читаєте новину «Кількість провокацій на Донбасі буде зростати - колишній міністр МЗС Клімкін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі