середа, 17 жовтня 2012 01:47

Кернес відповідає за результати виборів у Харкові

Кернес відповідає за результати виборів у Харкові

Найактивніша в Харкові Партія регіонів. Вона має економічний та адміністративний ресурс, люди їм ще довіряють, - каже для Gazeta ua Андрій Самброс, політолог, керівник лабораторій політичних технологій "Харківські політичні студії".

На думку політолога,  сім мажоритарних округів міста можна поділити на три категорії. Чотири прогнозовані, де переможуть регіонали — 168, 171, 172, 174-ий округи. Один напівпрогнозований, де шанси регіоналів найбільші -170-ий.  Два під знаком питання, де є шанси в політиків не пов'язаних з ПР — 169-ий та 173-ий.

"По 169-му (Київський район, частина Московського района Харкова - ред.) округу може тягатись "Батьківщина". Там киянка луганського походження Ірина Бережна проти харків'янина Олександра Кірша.  Він відомий в місті економіст. Його сприймають як "свого".  Слабким місцем Кірша є організаційна робота, штаб. Проти грає те, що там ще йде самовисуванцем Андрій Білогрищенко. Він відомий опозиційний кандидат, брав участь ще в тих виборах мера. Тому буде гризти електорат представника ВО "Батьківщини". Від "УДАРу" йде Адамович Андрій. Він точно виконує роль технічно кандидата проти Кірша. Так як опозиційний табір роздроблений, то перемога Бережної виглядає більш реалістичною, але однозначним  цей округ назвати не можна", - зазначав він.

"Другий цікавий округ — 173-ий (Червонозаводський район, частина Комінтернівського району міста — ред.). Там Анатолій Денисенко, представник ПР та харківської будівельної фірми "Авантаж". Його перемога під знаком питання. У нього є конкурент — самовисуванець Василь Салигін.  Колишній регіонал, який буде дробити голоси в Денисенка.  На цьому фоні  може виїхати інший самовисуванець  - Олександр Порада. А от кандидат від "Батьківщини" Олексій Підгорний  не має жодних шансів. Тому при слабкості представника Партії регіонів не завжди в Харкові переможе представник опозиції. Більше шансів у  цілком лояльного до влади самовисуванця",  - вважає Андрій.

170-й округ (частина Московського району — ред.). політолог називає "напівпрогнозованим". " Там комуністка Алла  Александровська зійдеться з "регіоналом" Дмитром Святашом. "Регіонал" вже перемагав на цьому окрузі, тому в комуністки нема шансів. Якби вона хотіла потрапити до парламенту - пішла б на округ до Ірини Бережної. Але "регіони" робили все, щоб зробити округ максимлаьно комфортним для столичного політика", - сказав експерт.

У всіх інших округах, вважає керівник "Хрківських політичних студій", переможуть представники Партії регіонів. У 168-му окрузі (Дзержинський район — ред.) "нео-регіонала" Валерія Писаренка, на 171-му (Фрунзенський район, частина Комінтернівського — ред), -  явний  фаворит Ірина Горіна. У 172-му (частина Московського, частина а Орджонікідзевського районів) переможе Володимир Мисик. На — 174 -му окрузі (Жовтневий та Ленінський райони — ред.) -  Олександр Фельдман. .

"Особливістю "регіоналів"  є те, що у них є один штаб.  Керує ним мер міста  - Генадій Кернес. Він особисто відповідає за результати виборів як по мажоритарці, так і по пропорційній системі. Це спрощує роботу мажоритарним кандидатам від влади. Все централізовано — від роздачі продуктових пакетів до рекламних акцій", - підсумував експерт.

Зараз ви читаєте новину «Кернес відповідає за результати виборів у Харкові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі