четвер, 24 травня 2012 06:21

Кандидата в президенти Єгипту закидали черевиками і камінням

Кандидата в президенти Єгипту закидали черевиками і камінням
Фото: mcclatchydc.com

Кандидата в президенти Єгипту Ахмеда Шафіка, який раніше обіймав пост прем'єр-міністра в уряді Хосні Мубарака, закидали камінням і черевиками в перший день голосування на виборах. Про це 23 травня повідомляє ИТАР-ТАСС.

Як зазначається, кілька десятків людей напали на Шафіка, коли він виходив з виборчої дільниці. Колишній прем'єр при цьому не постраждав, тому що його захистили охоронці і оточили його прихильники.

Пізніше стало відомо, що нападниками виявилися родичі демонстрантів, загиблих під час єгипетської революції на початку 2011 року.

Ахмед Шафік, поряд з колишнім главою Ліги арабських держав Амром Мусою і ісламістом Абдель-Монеімом Абуль-Футухом вважається одним з основних претендентів на підсумкову перемогу.

У перший день голосування було зафіксовано безліч порушень, зокрема, підкуп виборців і незаконна агітація, а також столновеній між прихильниками різних кандидатів, у яких використовувалося, в тому числі, і вогнепальну зброю. Раніше повідомлялося про те, що в одній з таких сутичок був застрелений співробітник поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час виборів в Єгипті застрелили поліцейського

Явка на виборах була високою, у зв'язку з чим час роботи виборчих дільниць довелося продовжити на дві години.

Перший тур виборів президента Єгипту проводиться протягом двох днів, ділянки також відкриються зранку 24 травня. Попередні результати, як очікується, стануть відомі 27 травня. У випадку, якщо ніхто з кандидатів не набере більше 50 відсотків голосів, 16-17 червня відбудеться другий тур.

Зараз ви читаєте новину «Кандидата в президенти Єгипту закидали черевиками і камінням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі