понеділок, 16 серпня 2021 09:56

Канада буде на саміті "Кримської платформи"

Канада буде на саміті "Кримської платформи"
Росія окупувала Крим у 2014 році.

Канада візьме участь у саміті "Кримської платформи", що відбудеться в Україні 23 серпня.

"Ми отримали офіційне підтвердження, що до Києва для участі в саміті "Кримської платформи" та святкування 30-ї річниці незалежності України приїде спікер канадського Сенату Джордж Ф'юрі", - цитує посла України в Канаді Андрія Шевченка "Укрінформ".

Через імовірні дострокові парламентські вибори в Канаді у вересні присутність канадських високопосадовців на саміті було під питанням. Тому що в країні на період виборчої компанії діє заборона на участь політиків, які балотуються, у міжнародних заходах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти в Криму збирають для ФСБ особисті дані школярів

Але членів канадського сенату не обирають народним голосуванням, а призначають на посаду рішенням прем'єр-міністра. Тому на сенаторів це обмеження не поширюється. Після розпуску парламенту й до формування нового уряду спікер сенату - найвища політична посада в країні.

Серед гостей саміту буде й президент Польщі Анджей Дуда.

"Кримська платформа" - новий консультативний і координаційний формат, ініційований Україною. Мета - підвищити ефективність міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини і захисту жертв окупаційного режиму.

Головна мета - деокупація Криму й повернення його під контроль України.

Зараз ви читаєте новину «Канада буде на саміті "Кримської платформи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі