понеділок, 22 липня 2024 10:25

Як Байден приймав рішення про вихід з передвиборчої гонки

Як Байден приймав рішення про вихід з передвиборчої гонки
Журналісти розкрили, як Байден прийняв рішення про вихід із передвиборчої гонки. Фото: eastnews.ua

Американським журналістам стали відомі кроки президента США Джо Байдена перед тим, як вийти з передвиборчої гонки.

У суботу ввечері політик, що перебуває у своєму будинку на узбережжі штату Делавер та одужує від коронавірусу, дав зрозуміти невеликій групі близьких помічників, що готовий до альтернативного фіналу, пише Politico.

"Байден провів останні кілька днів, консультуючись зі своїми старшими помічниками. Ті намагалися визначити шлях до перемоги в листопаді, повідомили обізнані люди, які захотіли залишитися анонімними", - пише видання.

За словами джерел, провідні радники Майк Донілон і Стів Рікетті, старший радник першої леді Джилл Байден Ентоні Бернал, а також заступник керівника штабу Анні Томасіні були присутні в місті Рехобот під час обговорення припинення кампанії Байдена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп відреагував на самоусунення Байдена з виборчих перегонів

Таке рішення викликало хвилю політичної активності в неділю. Байден окремо зателефонував віцепрезиденці Камалі Гарріс, голові штабу Джеффу Зінтсу та голові кампанії Джен О'Меллі Діллон, щоб повідомити їх. Він також провів телефонну розмову з іншими старшими радниками в Білому домі перед тим, як публічно оголосити про плани відмовитися від висування своєї кандидатури.

Наразі Зінтс керує більшою частиною комунікації в адміністрації президента, проводячи телефонні розмови як із членами Кабінету міністрів, так і з високопоставленими співробітниками Білого дому.

У понеділок вранці Зінтс планує провести телефонну розмову з усіма співробітниками Білого дому, а також розмову з призначеними особами по всій виконавчій гілці влади.

"Я дуже пишаюся тим, що працюю на президента Байдена, віцепрезидентку Гарріс та американський народ - разом з усіма вами, найкращою командою Білого дому в історії. Попереду ще багато роботи, але, як каже президент Байден, немає нічого, що Америка не може зробити, коли ми робимо це разом", - написав Зінтс в електронному листі до співробітників.

Президент США Джо Байден зняв свою кандидатуру з виборчих перегонів в 2024 році. Він запропонував висунути Камалу Гарріс кандидатом у президенти США від Демократичної партії.

Після цього Гарріс заявила, що має намір брати участь у виборах президента. Її кандидатуру мають затвердити делегати від Демократичної партії на з'їзді, що відбудеться в серпні.

Зараз ви читаєте новину «Як Байден приймав рішення про вихід з передвиборчої гонки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі