вівторок, 10 березня 2020 12:24

Кабмін визначився з тимчасовим міністром освіти

Автор: пресслужба МОН
 

Заступник міністра освіти і науки у попередньому уряді Юрій Полюхович виконуватиме обов'язки глави відомства.

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 10 березня, інформує пресслужба МОН.

"Дуже важливо, щоб діяв принцип неперервності влади. Міністерство освіти й науки не може залишатися без керівника, бо фактично це повністю зупиняє роботу. Для мене честь – виконувати обов'язки міністра. Я зроблю все від мене залежне, щоб міністерство працювало злагоджено і належно виконувало свої функції", – відзначив Полюхович.

39-річний Полюхович - кандидат історичних наук. Автор понад 40 наукових публікацій. Має досвід роботи у приватних компаніях, в яких, зокрема, займався питаннями розвитку інновацій.

У 2014-2016 роках був радником міністра освіти і науки України на громадських засадах. З 2017 року очолює громадську організацію "Українська науково-дослідна фундація". 11 вересня 2019-го став заступником міністра освіти і науки Ганни Новосад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зараз дуже невдалий час для зміни уряду – Atlantic Council

На позачерговому засіданні 4 березня Верховна Рада відправила у відставку прем'єр-міністра Олексія Гончарука та його уряд. Головою Кабінету міністрів призначила Дениса Шмигаля. Також парламент призначив 13 міністрів нового уряду. Без очільників залишилися Міністерство освіти та науки, Мінекономіки, Міненергетики та екології та Мінкультури.

5 березня Верховна Рада висловила недовіру генеральному прокурору Руслану Рябошапці. Це спричинило його звільнення. Перший заступник генерального прокурора Віталій Касько подав у відставку. Виконуватиме обов'язки глави ОГ Віктор Чумак.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін визначився з тимчасовим міністром освіти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі