четвер, 05 березня 2020 19:49

Рада звільнила генерального прокурора Рябошапку

  Рябошапка очолював прокуратуру 6 місяців
Рябошапка очолював прокуратуру 6 місяців

Верховна Рада висловила недовіру генеральному прокурору Руслану Рябошапці. Це тягне за собою його звільнення.

Постанову підтримали 263 народних депутати на позачерговому засіданні 5 березня.

 

Підписи до постанови збирав "слуга народу" Максим Бужанський. Її підписали 118 нардепів від "Слуги народу", "Опозиційної платформи - За життя", "Батьківщини" та групи "За майбутнє".

У пояснювальній записці зазначається, що, зокрема, "за більш ніж пів року перебування на посаді генеральний прокурор Руслан Рябошапка не продемонстрував будь-якої активності у розслідуванні протиправної діяльності найвищих посадових осіб держави".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Я йду, щоб повернутися – Рябошапка залишив Раду без відповідей

Парламент призначив Руслана Рябошапку генеральним прокурором 29 серпня. До цього він працював заступником глави Офісу президента.

На його місце називають прізвища двох кандидатів. Це народний депутат від "Слуги народу" Сергій Іонушас, який раніше був директором юридичної фірми "Гелон", яка представляла інтереси студії "Квартал 95". Також Офіс генерального прокурора може очолити виконувачка обов'язків голови ДБР Ірина Венедіктова.

Зараз ви читаєте новину «Рада звільнила генерального прокурора Рябошапку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі