четвер, 05 березня 2020 19:26

Я йду, щоб повернутися – Рябошапка залишив Раду без відповідей

Я йду, щоб повернутися – Рябошапка залишив Раду без відповідей
Рябошапка займає посаду генпрокурора 6 місяців. Фото: УНІАН

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка відмовився відповідати на питання народних депутатів.

"Не знаю, яким буде рішення [щодо відставки]. Але, в принципі, здогадуюся", - сказав він, звітуючи перед парламентом на позачерговому засіданні 5 березня.

Рябошапка зазначив, що уперше за 28 років прокурори "відчули незалежність - їм не дають незаконних вказівок". І наголосив, що питання його відставки стало через те, що "ті, кого ми позбулися, хочуть повернутися і жити далі, як вони жили ці 28 років".

"Мене не цікавить думка Бужанського про реформу прокуратури. Для мене найкращою оцінкою та відповіддю цій постанові є лист батька Катерини Гандзюк, у якого нарешті з'явилася надія, що вбивці його доньки будуть покарані. Я не став нічиїм слугою. Я був і є незалежним. А незалежного прокурора не можна змусити. Його можна тільки звільнити. І я йду. Але я йду для того, щоб повернутися", - сказав генпрокурор.

Після цього він залишив трибуну, відмовившися відповідати на питання народних депутатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Батько Гандзюк заступився за Рябошапку

Верховна Рада проводить позачергове засідання, на якому розглядає постанову про висловлення недовіри генпрокурору Руслану Рябошапці. Її ініціював "слуга народу" Максим Бужанський. Напередодні профільний комітет її розглянув і передав парламентаріям.

На його місце називають прізвища двох кандидатів. Це народний депутат від "Слуги народу" Сергій Іонушас, який раніше був директором юридичної фірми "Гелон", яка представляла інтереси студії "Квартал 95". Також Офіс генерального прокурора може очолити виконувачка обов'язків голови ДБР Ірина Венедіктова.

Зараз ви читаєте новину «Я йду, щоб повернутися – Рябошапка залишив Раду без відповідей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі