середа, 04 березня 2020 02:29

Батько Гандзюк заступився за Рябошапку

Батько Гандзюк заступився за Рябошапку
Батько Гандзюк закликав Зеленського не звільняти генпрокурора Рябошапку.

Батько убитої активістки Катерини Гандзюк Віктор закликав не звільняти генерального прокурора Руслана Рябошапку.

"Якщо від колишнього Генпрокурора (Юрія Луценка — ред.) я і Катя чули лише гучні та брехливі обіцянки і докори, то у теперішнього, здається, нарешті є зрушення", — пояснив Віктор Гандзюк у Facebook.

Гандзюк нагадав, що в Болгарії затримали фігуранта справи Левіна й почали "ворушити злочинні угруповання", які діяли на Херсонщині.

"І от новина — пана Рябошапку знімають. То все почнеться спочатку? Будуть нові прокурори, які заново знайомитимуться зі справою? Знову почнуть скаржитись на "попередників"?", — запитав батько Каті у Зеленського.

Він також запитав, чому, якщо Рябошапка несе відповідальність за провалені справи, такої відповідальності не несе глава МВС Арсен Аваков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Гандзюк: обвинуваченим вручили нові підозри

"Де відповідальність за втечу з України Левіна, якого попередив очільник обласної поліції Меріков, а Аваков тепер підвищив його по службі? Де відповідальність за знищення поліцією частини матеріалів у справі Каті, за те, що більшість поліцейських, що активно допомагали вбивцям моєї доньки, "сховали" по районах?", — наголосив Віктор Гандзюк.

Він додав, що крім цієї справи поліцейські за міністра Авакова не розкрили десятки випадків нападів на активістів в усій країні.

Батько Катерини уточнив, що йому не принципово, яким буде прізвище генпрокурора.

"Проте я хочу спитати Вас, пане Президенте: а як же Ваші обіцянки, що нова прокуратура доведе справу Каті до кінця? Ви ж особисто обіцяли мені і на всю країну, що вбивці Каті будуть сидіти?", — зазначив він.

Гандзюк підкреслив, саме Зеленський є гарантом того, що Левіна екстрадують в Україну, й фігурантів справи притягнуть до відповідальності.

Нагадаємо, 3 березня в Раді зареєстрували проект постанови про звільнення генпрокурора Рябошапки.

Зараз ви читаєте новину «Батько Гандзюк заступився за Рябошапку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі