середа, 02 червня 2021 16:39

Кабмін готує спрощення видавання паспортів росіянам-утікачам і іноземцям, які захищали Україну

Кабмін готує спрощення видавання паспортів росіянам-утікачам і іноземцям, які захищали Україну
Рішення уряд ухвалив на засіданні в середу. Фото: @KabminUA

Кабінет міністрів підготував законопроєкт, який спрощує процедуру надання громадянства України іноземним бійцям операції Об'єднаних сил.

Ідеться про тих, хто брав участь в обороні територіальної цілісності й недоторканності України, повідомляє "РБК-Україна".

Законопроєкт передбачає спрощення надання українського громадянства іноземцям і особам без громадянства, які служили або служать у Збройних силах України та/або брали участь в АТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти обстріляли ЗСУ. Українці потужно відповіли

Також спростити такий порядок для громадян Російської Федерації, які зазнали переслідувань через політичні переконання.

У пояснювальній записці уточнюються, що на спрощений порядок можуть претендувати іноземці, прийняття до громадянства яких становить державний інтерес для України.

Зокрема, якщо в поданні на ім'я президента містяться відомості про те, що особа безпосередньо брала участь в операції на Донбасі щодо забезпечення територіальної цілісності.

Президент Володимир Зеленський у серпні 2019 року указом спростив надання громадянства України росіянам, які зазнали політичного переслідування.

Восьмий рік триває агресія РФ проти України. У березні 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін готує спрощення видавання паспортів росіянам-утікачам і іноземцям, які захищали Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі