середа, 13 грудня 2006 12:39

Кабмін: дії Ющенка спрямовані на політичну дестабілізацію в країні

Кабінет Міністрів України оцінює повернення закону про державний бюджет на 2007 рік у парламент як дії, "спрямовані на політичну дестабілізацію в державі та спровоковані ілюзією можливого розпуску Верховної Ради України і призначення дострокових парламентських виборів".

У заяві Кабміну зазначається, що визначальним стрижнем бюджету-2007 стали "подальші кроки до посилення соціального захисту населення, стимулювання інноваційного розвитку економіки, поглиблення структурних реформ і на їх основі збільшення вітчизняних та іноземних інвестицій, зменшення фіскального навантаження на економіку.

Народ України отримав можливість витратити на суспільні потреби додатково 32 мільярди гривень проти бюджету 2006 року". Натомість, вперше в новітній історії України, Президент без проведення консультацій з парламентом та урядом, підбурюваний політичними силами, які мають на меті спровокувати соціальний конфлікт, повернув закон про держбюджет до Верховної Ради, йдеться у заяві.

Кабмін також каже, що пропозиції Ющенка до закону про держбюджет не ґрунтуються на реальних економічних розрахунках і порушують вимоги статті 95 Конституції України щодо його збалансованості.

Уряд констатує, що така безвідповідальна політика збільшення видатків без визначення відновних джерел фінансування вже проводилися у 2005 році та призвела до зростання інфляції і до сповільнення економічного розвитку України.

Кабінет Міністрів заявляє, що докладе усіх можливих зусиль у межах Конституції та законів України задля забезпечення сталого розвитку Української держави та захисту інтересів українського народу, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін: дії Ющенка спрямовані на політичну дестабілізацію в країні ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі