середа, 09 грудня 2009 14:01

Через Ющенка Україна може потрапити до ще одного "чорного списку"

Через Ющенка Україна може потрапити до ще одного "чорного списку"
Кабінет Міністрів закликає Верховну Раду подолати вето президента Віктора Ющенка на закон, що передбачає введення здійснення фінмоніторингу нотаріусами, адвокатами і ріелтерами.

Про це на прес-конференції сказав перший віце-прем"єр міністр Олександр Турчинов.

"Ми звертатимемося до парламенту все-таки прислухатися до вимог FATF (міжнародній організації з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей, одержаних злочинним шляхом), міжнародних організацій, які борються зі злочинністю і подолати це вето", - сказав Турчинов.

Він підкреслив, що цей закон є обов"язковим для посилення боротьби з корупцією і його неприйняття може спричинити за собою включення України до "чорного списку" FATF.

"(Неприйняття цього закону) це дуже небезпечний крок, який може призвести до того, що країна може бути внесена до "чорного списку" країн, які відмовляються боротися за легалізацію доходів", - сказав він.

Перший віце-прем"єр відзначив, що таким чином може бути посилений контроль з боку міжнародних організацій за всіма фінансовими операціями, які проводить Україна, що призведе до гальмування цих процесів.

Нагадаємо, 8 грудня Ющенко ветував прийнятий Верховною Радою 6 листопада закон, що передбачає введення здійснення фінмоніторингу нотаріусами, адвокатами і ріелтерами (законопроект N3062).

6 листопада Рада ввела здійснення фінансового моніторингу нотаріусами, адвокатами і ріелтерами.

Асоціація українських банків і Союз фахівців з нерухомості закликали Ющенка накласти вето на прийнятий 6 листопада Верховною Радою в цілому законопроект N3062, яким парламент ввів здійснення фінансового моніторингу нотаріусами, адвокатами і торговцями нерухомості (ріелтерами), повідомляє proUA.

Зараз ви читаєте новину «Через Ющенка Україна може потрапити до ще одного "чорного списку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі