четвер, 18 червня 2009 10:14

Ізраїль не скасує візи для українців

Ізраїль не скасує візи для українців

Влада Ізраїлю передумала впроваджувати безвізовий режим з Україною. У Єрусалимі через економічну кризу почали сумніватися у фінансових можливостях українського середнього класу, на який сподівалася туристична галузь, повідомляє "Німецька хвиля".

Видання нагадує, що після скасування візових вимог для громадян Росії у вересні 2008 року, власті Ізраїлю обіцяли, що наступною буде Україна. Між ізраїльськими і українськими дипломатами пройшло декілька раундів переговорів, на яких сторони одноголосно звітували про прогрес і серйозність намірів.

Проте у зв"язку з кризою, як повідомив міністр туризму Ізраїлю Стас Місежников, в Єрусалимі почали сумніватися у платоспроможності українських туристів і тепер переглядають саму доцільність ініціативи.

За словами ізраїльського міністра, на відміну від Росії, з якою впровадження безвізового режиму довело свою ефективність, український середній клас значно збіднів в результаті кризи, і тепер незрозуміло чи потягнеться на закордонний відпочинок.

"Росія, як ми знаємо, менше постраждала від кризи, ніж інші європейські держави, ніж Україна - абсолютно точно", - говорить Місежников.

У свою чергу українські дипломати відзначають, що ізраїльській стороні варто зараз остаточно визначитися з намірами - бути або не бути вільному режиму пересування між двома державами.

Як заявив в інтерв"ю "Німецькій хвилі" посол України в Ізраїлі Ігор Тимофіїв: "Українська сторона, у виконання доручення президента, проект угоди про безвізовий режим передала ще минулого року в квітні. Ми з розумінням поставилися до ізраїльських колег, які пояснювали, що повинні подивитися на хід реалізації угоди з Росією. Але зараз настав час робити висновки", - відзначає Тимофіїв, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль не скасує візи для українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі