пʼятниця, 27 лютого 2015 14:50

Із Гонтаревою можуть звільнити Яценюка - експерт

Із Гонтаревою можуть звільнити Яценюка - експерт
Фото: ru.slovoidilo.ua

Відставка голови Нацбанку Валерії Гонтаревої буде пов'язані із загостренням стосунків в коаліції. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"Вже зараз бачимо "вихлоп" нервозності в більшості. Враховуючи, з якою швидкістю Яценюк заголосив про пошуки винуватця в падінні гривні, показав: прекрасно розуміє, що має з Гонтаревою розділити відповідальність за курс. Як тільки йтиметься про стійкість коаліції, може постати питання звільнення не лише голови Нацбанку, але й прем'єра", - зазначив він.

Говорячи про те, коли може відбутися відставка Гонтаревої, експерт нагадав, що вона є одним із головних перемовників з МВФ. "Не завершивши переговори та не отримавши жодного цента, почати кадрові перестановки - це те, про що мріє Путін. З іншого боку, питання курсоутворення дуже прив'язане до політики уряду. Кабмін не покращив умови ведення бізнесу, пригальмовує реформи та створює певну нервозність серед населення. Ще й Нацбанк не проводить роботу з суспільством - не розказує про свої плани та наміри. Після Майдану весь час має бути чесна та послідовна розмова. А Гонтарева звикла працювати в інвестиційному бізнесі, де панує тиша. Не треба недооцінювати необхідність публічності такої фігури, як голова НБУ", - наголосив Цибулько.

"Порошенко так тримається за Гонтареву, бо має традицію формування кадрового резерву. Він на будь-які посади призначає тих людей, які там не зможуть здобути публічний та політичний капітал, який може зробити їх перспективними фігурами. Для нинішньої влади небезпечно мати експертів, яким довіряє суспільство", - додав політолог.

 

Зараз ви читаєте новину «Із Гонтаревою можуть звільнити Яценюка - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі