понеділок, 09 лютого 2009 10:52

Хто стане новим міністром юстиції

У якості кандидатів на посаду нового міністра юстиції розглядаються партнер юридичної компанії Magisters Олексій Рєзников і депутат III-V скликань Віктор Мусіяка.

За інформацією газети "Комерсант-Україна", кандидатуру Рєзникова запропонував народний депутат від "НУ-НС" Микола Катеринчук.

"Такий варіант дійсно розглядається. Але я до цього ставлюсь філософськи: призначать – добре, не призначать – значить, не судилося", - зізнався Рєзников.

Для Мусіяки інформація про ймовірне призначення його на посаду міністра юстиції теж не є новиною. "Проте на сьогоднішній день я ще не отримав офіційної пропозиції обійняти цю посаду", - сказала він.

"У мене, до речі, десять років тому була така кадрова пропозиція від президента Леоніда Кучми. Тоді я відмовився, хоча зараз думаю, що варто було б погодитися", - додав він.

За інформацією газети, раніше на посаду міністра юстиції претендували депутати від "НУ-НС" Роман Зварич і Віктор Шемчук. Однак через те, що низка членів коаліції вимагає відмовитися від ідеї переходу депутатів від "НУ-НС" в уряд, тепер розглядають кандидатури непарламентарів.

Крім того, за даними газети, кандидатом на посаду міністра у справах сім"ї, молоді та спорту є заступник голови цього відомства Ілля Шевляк, який у листопаді минулого року був призначений керівником Координаційного бюро при секретаріаті Кабміну, створеного замість ліквідованого Національного агентства з підготовки до Євро-2012.

"Мені складно говорити про ротації в уряді, є багато різної інформації, - сказав він. - Єдине, що можу додати: я завжди займався державною роботою, і вона залишається для мене пріоритетом".

Як відомо, у виборчому списку "НУ-НС" першим кандидатом на отримання депутатського мандата є голова Рівненської облдержадміністрації Віктор Матчук. Представники коаліції уже висловлювали думку, що у випадку проходження в парламент він поповнить лави групи "Єдиний центр", близької до глави секретаріату президента Віктора Балоги.

Українська правда
Зараз ви читаєте новину «Хто стане новим міністром юстиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі