субота, 11 жовтня 2014 08:30

Хто перейшов на бік бойовиків — отримали територію для пограбування — колишній прокурор

Хто перейшов на бік бойовиків — отримали територію для пограбування — колишній прокурор
фото: newzz.in.ua

Третину окупованої території Донбасу контролюють спецслужби Росії. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав колишній прокурор з Луганська Сергій Іванов.

"Спецслужби на сцену виводять маріонеток — так званих керівників ДНР та ЛНР. А хто, наприклад, із прокуратури перейшов на їхній бік, отримав територію для пограбування. Бери що хочеш. У Станиці Луганській великі поклади піску. Це потужний бізнес, коли немає кордону. Вугільна частина Луганщини теж під росіянами. Там "зелені чоловічки". Не світяться, але контролюють усе. Арештовують місцевих, які вдаються до мародерства і підривають авторитет ЛНР та ДНР. Їх вішають, розстрілюють, катують", - розказав він.

За його словами, в тамтешніх "керівників" кепські справи.

"За тиждень треба вмикати тепло. А його нема. Як і води, світла. Україна повинна почати або потужні військові дії проти них, або визнати, що ті райони контролює Росія і від усього відімкнути. Так само зробити з Кримом. Треба, щоб прийняти ванну у них коштувало, як купити "Жигулі". Якщо ватники кажуть: "Мы преодолеем любые испытания ради нашей независимости", то хай долають. Що значить залишитися в ЛНР? Це законсервуватися в радянському вакуумі. Найстрашніше, що там зростатимуть діти. А нормальним людям треба виїжджати. Я втратив квартиру, невеликий офіс, батьки — будинок і машину", - зауважив Іванов.

Він вважає, що треба прийняти закон про спеціальний статус Донбасу.

"Я давно пропонував прийняти закон про Донбас — що це зона відчуження, як чорнобильська. Хочуть жити окремо — хай проводять референдуми. Але до їхнього відома маємо довести, що вода, світло, тепло — все це нехай вирішують Путін чи керівники ДНР і ЛНР. А ті й собачої будки в житті не побудували", - додав колишній прокурор.

Зараз ви читаєте новину «Хто перейшов на бік бойовиків — отримали територію для пограбування — колишній прокурор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі