вівторок, 29 січня 2013 02:29

Хорошковський став на бік опозиції – політолог

Хорошковський став на бік опозиції – політолог
Фото: newsmarket.com.ua

Власник телеканалу Інтер фактично став на бік опозиції. Про це заявив політолог Михайло Погребінський, коментуючи претензії прем'єр-міністра Миколи Азарова до телеканалу Інтер.

"Хорошковський оголосив уряду війну. Він позиціонує себе супротивником Азарова і фактично став на бік опозиції. Влада ризикує зовсім втратити контроль над об'єктивністю телевізійного контенту", - цитує експерта ЛІГАБізнесІнформ.

На його думку, Інтер і раніше "не відрізнявся особливою лояльністю до уряду, навіть у той час, коли Хорошковський обіймав посаду в Кабміні". "Але тепер, схоже, канал буде все більш жорстким по відношенню до діючої влади. Лінія, яку вибрав Хорошковський для каналу, говорить про те, що Інтер готується до роботи проти команди сьогоднішньої влади", - підкреслив Погребинський.

Як аргумент він наводить громадську раду при телеканалі, яка повинна стежити за якістю новинного контенту. "Весь склад цієї наглядової ради складається з людей, які орієнтовані на опозицію. До більшості з цих людей я ставлюся з великою повагою, але я категорично не поділяю їх погляди. Я вважаю, що було б правильно, якби там були представники іншої частини суспільства", - сказав Погребінський.

При цьому, переконаний він, ситуація з Хорошковським і Інтером - це прецедент в новій українській історії.

"Слід враховувати, що другий за впливовістю канал 1+1 теж не є прихильником влади, особливо враховуючи нинішні відносини Коломойського з владою ", - говорить політолог.

Говорячи про вибори президента в 2015 року, політолог зазначив, що олігархи будуть на стороні потенційного переможця. "Але якщо б вибори проходили в один тур, то президент Янукович зміг би перемогти навіть без підтримки олігархів. Але навіть якщо всі олігархи проти нього об'єднаються - це буде мати як плюси, так і мінуси", - сказав він.

При цьому Погребинський каже, що багато олігархів вже давно допомагають опозиції, що видно по складу фракцій в парламенті.

Нагадаємо, що після повторного призначення Миколи Азарова прем'єром, перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський подав президенту України заяву про відставку.

Зараз ви читаєте новину «Хорошковський став на бік опозиції – політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі