понеділок, 31 грудня 2012 18:17

Приводом відставки попереднього уряду міг стати конфлікт між Азаровим та Хорошковським - експерт

Приводом відставки попереднього уряду міг стати конфлікт між Азаровим та Хорошковським  - експерт
Фото: zakarpattya.net.ua

Відставка уряду Миколи Азарова могла бути пов'язана із конфліктами всередині влади.

Про це на прес-конференції сказав політолог Володимир Фесенко.

Аналізуючи події у внутрішній політиці у 2012 році, він підкреслив, що зміна складу уряду та парламентські вибори були головними чинниками, які впливали на політичне життя країни.

Так зокрема, на думку експерта, цікавим було те, що Верхвона Рада 6 скликання продовжувала працювати навіть після парламентських виборів, чого раніше не було.

"Всупереч певним політичним парламентським традиціям, парламент, який фактично завершив свою роботу, працював до останнього дзвінка. Раніше після виборів в пленарному режимі парламент по суті не працював. Зараз же Рада працювала фактично до початку роботи своєї наступниці. І не просто працювала — були ухвалені дуже важливі рішення — бюджет-2013 року та зміни до регламенту. Це була своєрідна естафетна палиця, яку один парламент передавав іншому. Але відбувалося це в дуже суперечливих умовах", - наголосив він.

Після цього, наголосив політолог відбулася ще одна досить суперечлива подія – відставка попереднього уряду.

"Ще в листопаді деякі члени уряду Азарова у зв'язку з тим, що пройшли до парламенту,  написали заяву про відставку. Це такий собі формальний акт. Однак Конституція не передбачала автоматичної відставки уряду, та вона відбулася. Відповідно, виникло питання про призначення нового прем'єр-міністра", - наголосив Фесенко

Він додав: "І от, перед початок роботи нової Верховної Ради виникла дуже серйозна інтрига - хто буде новим очільником уряду і чи буде затверджена ця кандидатура у парламенті. Сама ця подія стала наслідком загострення певних конфліктів інтересів, змагань в оточенні президента".

Так зокрема, на думку експерта, відставка уряду могла бути пов'язана із конфліктом, який став явним вже після цього – це особисті суперечності між прем'єром Миколою Азаровим та Валерієм Хорошковським.

Зараз ви читаєте новину «Приводом відставки попереднього уряду міг стати конфлікт між Азаровим та Хорошковським - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі